12 juni 2016
09:15

Stureby SK Blå

Referat: Tyresö FF Blå - Stureby SK Blå

Sista Sanktan-matchen innan uppehållet bjöd på fantastiska förutsättningar. Strålande sol utan att det var påfrestande varmt, och två laddade lag. Publiken blev knappast besviken på underhållningen heller när seriens kanske två spelskickligaste lag drabbade samman. Redan från avspark visade bägge lagen att de var på plats för att spela en passningsorienterad och anfallsinriktad konstruktiv fotboll.

Första halvlek bjöd på ett böljande spel med chanser åt bägge håll, men inledningsvis kunde duktiga försvarare och målvakter ändå freda målet. Till slut var det ändå Tyresö som först fick utdelning med ett distinkt skott i hörnet. Repliken lät dock inte vänta på sig när Söders Blå svarade på precis samma sätt och satte kvitteringen på ett hårt skott efter marken. 1-1 i paus speglade matchen väl och det var inte mycket att förändra från tränarhåll.

Andra halvlek blev den första ganska lik och återigen var det Tyresö som först fick utdelning. På nytt svarade dock Sturpen-hjältarna upp och 2-2 såg ut att kunna bli slutresultatet. Med en snabb omställning och ett väl utnyttjat 3 mot 2-läge kunde dock hemmalaget ta ledningen kort före slutet och matchen var i det närmaste avgjord. I forceringsförsöken ramlade också ytterligare ett mål in och matchen slutade 4-2 till Tyresö.

Sammanfattningsvis en riktigt bra match som kunde slutat hursomhelst. Som ledare är man mest glad över att se att det finns så många duktiga fotbollstjejer och matcher mot lag som Tyresö och BP är så otroligt kul att spela då bägge lagen verkligen har en tro på sitt eget spel och spelar för att själva producera istället för att riskminimera.

Nu tar vi ett välförtjänt matchuppehåll på några veckor innan det blir full satsning mot Aroscupen. Tack för en fantastisk vårsäsong tjejer!